Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayisi, reçeli

Kayisi Reçeli

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayisi Reçeli



Malzemeler

3 su bardagi su
15 kg toz seker
650 gr kuru kayisi
2 çorba kasigi limon suyu



Yapilisi

Kuru kayisilari oniki su bardagi ilik suyla islatin ve sismeleri için bir gün suda bekletin Diger bir tencereye üç su bardagi su ile toz seker koyun ve orta atese yerlestirin Karistirarak sekeri eritin ve kaynamaya birakin Surup koyulasmaya basladiginda, kayisilarin suyunu süzüp tencerenin içine atin ve surup tekrar koyu kivamini buluncaya dek kaynatin Reçel kivamini buldugunda, iki çorba kasigi limon suyunu katip, biraz karistirin Bir tasim kaynattiktan sonra tencereyi atesten alip, sogumaya birakin Sonra kuru cam kavanozlara bosaltin, sogudugunda kavanozlarin kapaklarini kapatip, serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.