Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
afyon, kaymağı, tarifi, yapılışı

Afyon Kaymağı Tarifi - Afyon Kaymağı Yapılışı - Afyon Kaymağı Tarifi Nedir

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Kaymağı Tarifi - Afyon Kaymağı Yapılışı - Afyon Kaymağı Tarifi Nedir



Afyon kaymağı




malzemeler

1 su bardagı hindistan cevizi
1 kg süt
1/2 su bardagı un
1/2 su bardagı nişasta
1 su bardagı toz şeker
kremşanti (1 su bardagı süt ile hazırlanmış)
kiraz şekerlemesı

yapılışı

Tencerede süt, un, nişasta ,şeker karıştırılarak pişirilirTepsi veya borcama bolca hindistan cevizi serpilirpişirilen muhallebi biraz ılınınca yavaşca tepsiye dökuluriki saat kadar buzdolabında beletilir daha sonra üzerine krem şanti sürülür tepsideki bu tatlı istenilenen en ve boyda kesılerek rulolar yapılır servis kagıdına konur üstü kiraz sekerlemesi ile süslenir
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.