|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gerdan, tarifi, tatlısı, yapılışı |
![]() |
Gerdan Tatlısı Tarifi / Gerdan Tatlısı Yapılışı / Gerdan Tatlısı Tarifi Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gerdan Tatlısı Tarifi / Gerdan Tatlısı Yapılışı / Gerdan Tatlısı Tarifi NedirGerdan Tatlısı Tarifi / Gerdan Tatlısı Yapılışı / Gerdan Tatlısı Tarifi Nedir ![]() 1 adet koyun gerdanı, 30 adet kuru kayısı, 30 adet erik, 2 adet kalın çubuk tarçın, 5-6 adet karanfil, 2 paket damla sakızı, 1 su bardağı badem, yarım su bardağı çamfıstığı, 4 su bardağı toz seker Gerdanın yağlarını ayıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Süzdüğünüz gerdan suyunu etlerin üzerine ilave edin ![]() ![]() ![]() 24 saat suda beklemiş kayısı ve erikleri atın ![]() ![]() Kaynama sırasında su eksilirse haşlama suyunuda ilave edin ![]() Kayısılar yumuşar gibi olunca 2 çubuk tarçın, 5-6 adet karanfil, 1 su bardağı zarından ayıklanıp kavrulmuş badem ve yarım su bardağı kavrulmuş fıstığı ekleyin ![]() ![]() Karıştırarak eritin ve az şekerle dövdüğünüz damla sakızını ilave edin ![]() Biraz daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın, ikram kaplarını alın ve servis yapmadan önce mutlaka ısıtın ![]() Gerdan Tatlısı Tarifi 2 15 kişilik 1 adet koyun gerdanı 30 adet kuru kayısı 30 adet kuru erik 2 adet çubuk tarçın 5-6 adet karanfil 2 paket damla sakızı 1 su bardağı badem Yarım su bardağı dolmalık fıstık 4 su bardağı tozşeker Kayısı ve erikleri bir gece suda bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|