Vişneli Jöleli Parfe Tarifi - Vişneli Jöleli Parfe Yapılışı, Tarifi Nedir |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Jöleli Parfe Tarifi - Vişneli Jöleli Parfe Yapılışı, Tarifi NedirVişneli Jöleli Parfe Malzemeler: * 1 paket Ülker Pötibör bisküvi (arzunuza göre robotta ince ufalanmış ya da küçük parçalanmış) - Sade * 2 paket krem şanti * 1 su bardağı soğuk süt * 2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne * 200 gram (1 kutu) labne peyniri * 1,5 çay bardağı pudra şekeri * 1 paket vişneli jöle Süslemek için * Taze vişne Yapılışı: 1 Kalıbınızı streç filmle kaplayın (Parfenizin mükemmel olmasını istiyorsanız streç filmi düzgün bir şekilde yerleştirmelisiniz) 2 Pötibör bisküvileri robottan geçirin 3 Krem şantiyle sütü mikserle yaklaşık 5 dakika, önce orta derecede, daha sonra hızlı derecede iyice koyulaşıncaya kadar çırpın 4 Labne peynirini ve pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edin 5 Peynir ve krem şanti birbirine karışıncaya kadar mikserle karıştırın 6 Bisküvileri ve 1,5 bardak vişneyi karışıma ilave edin Bu aşamada mikseri bırakıp tahta kaşıkla karıştırın 7 Vişneli jöleyi paketteki talimata göre hazırlayın 8 Streç film kaplı kalıbınıza jöleyi dökün ve hafif koyulaşıncaya kadar 3-5 dakika dolapta bekletin 9 Kalan vişneleri dağınık bir şekilde üzerine yerleştirin 10 Tekrar buzdolabına koyarak iyice sertleşmesini sağlayın 11 Jöle sertleşince şantili Pötibör karışımını üzerine dökün ve kaşığın tersiyle düzeltin 12 Kalıbınızı buzluğa koyun ve en az 3-4 saat tutun 13 Servisten 1 saat önce parfeyi buzluktan çıkarıp buzdolabının alt katına koyun 14 Üzerini taze vişnelerle süsleyin ve servis yapın alıntı |
|