![]() |
Kaymaklı Havuç Tatlısı - Kaymaklı Havuç Tatlısı Yapilisi - Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaymaklı Havuç Tatlısı - Kaymaklı Havuç Tatlısı Yapilisi - TarifiMalzemeler Havuç Şeker Limon suyu Melisa yaprağı Karanfil Kaymak yapilisi Orta boy havuçların dış kısımları bıçağın tersi ile iyice temizlenir, enlemesine baş parmak kalınlığında kesilir ve sıcak suya atılır ![]() 2 dakika kadar haşlandıktan sonra suya bol şeker ve az limon suyu ilâve edilip birkaç dakika kadar yeniden kaynatılır ![]() Havuçlar sudan çıkartılır, soğutulur ve çok ince doğranmış taze melisa yapraklarına bulanır ![]() Bir tabağa dizilir, Üzerine değirmenden geçirilmiş az kuru karanfil serpilip kaymakla yenir ![]() İstendiği takdirde, tencereden alınan havuçlar püre haline getirilip üzerine sıcak suda eritilmiş bol şeker ilâve edilir ve soğumaya bırakılır ![]() Yeniden melisa ile karanfile bulanır, üzerine lomon suyu ile kestirilmiş şeker ilâve edilir ![]() Şekerin soğuduktan sonra sertleşerek kalınca bir zar halini almasına dikkat edilir ve yerken yine kaymak ilâve edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|