Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
reçeli, tarifi, turunç, yapilisi

Turunç Reçeli - Turunç Reçeli Yapilisi - Turunç Reçeli Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turunç Reçeli - Turunç Reçeli Yapilisi - Turunç Reçeli Tarifi



Malzemeler

8 adet turunç
1,5 kg şeker
2 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu

Yapilisi

Turunçları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyun
Kabukların içindeki beyaz bölümleri iyice sıyırın
Kabukları rulo şeklinde kıvırıp, kalın bir iğne yardımıyla ipe dizin
Acısının çıkması için 3 defa su değiştirilerek haşlayın
Acısı çıkartılan kabukların suyunu süzdükten sonra üzerini şekerle kaplayıp bir gece dinlendirin
Ertesi gün üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın
Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyu ekleyip, bir taşım daha kaynatın
Kavanozlara doldurup soğumaya bırakın
Kullanacağınız zaman servis için tabaklara alırken iplerini çıkartın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.