|
|
Konu Araçları |
reçeli, tarifi, turunç, yapilisi |
Turunç Reçeli - Turunç Reçeli Yapilisi - Turunç Reçeli Tarifi |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Turunç Reçeli - Turunç Reçeli Yapilisi - Turunç Reçeli TarifiMalzemeler 8 adet turunç 1,5 kg şeker 2 su bardağı su 1/2 adet limonun suyu Yapilisi Turunçları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyun Kabukların içindeki beyaz bölümleri iyice sıyırın Kabukları rulo şeklinde kıvırıp, kalın bir iğne yardımıyla ipe dizin Acısının çıkması için 3 defa su değiştirilerek haşlayın Acısı çıkartılan kabukların suyunu süzdükten sonra üzerini şekerle kaplayıp bir gece dinlendirin Ertesi gün üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyu ekleyip, bir taşım daha kaynatın Kavanozlara doldurup soğumaya bırakın Kullanacağınız zaman servis için tabaklara alırken iplerini çıkartın |
|