|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
reçeli, tarifi, turunç, yapilisi |
![]() |
Turunç Reçeli - Turunç Reçeli Yapilisi - Turunç Reçeli Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turunç Reçeli - Turunç Reçeli Yapilisi - Turunç Reçeli TarifiMalzemeler 8 adet turunç 1,5 kg şeker 2 su bardağı su 1/2 adet limonun suyu Yapilisi Turunçları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ![]() Kabukların içindeki beyaz bölümleri iyice sıyırın ![]() Kabukları rulo şeklinde kıvırıp, kalın bir iğne yardımıyla ipe dizin ![]() Acısının çıkması için 3 defa su değiştirilerek haşlayın ![]() Acısı çıkartılan kabukların suyunu süzdükten sonra üzerini şekerle kaplayıp bir gece dinlendirin ![]() Ertesi gün üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın ![]() Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyu ekleyip, bir taşım daha kaynatın ![]() Kavanozlara doldurup soğumaya bırakın ![]() Kullanacağınız zaman servis için tabaklara alırken iplerini çıkartın ![]() |
![]() |
![]() |
|