|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çarkıfelek, tarifi, tatlı, tatlısı, yapılışı |
Çarkıfelek Tatlısı Tarifi - Çarkıfelek Tatlısı Yapılışı - Tatlı Tarifi Nedir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çarkıfelek Tatlısı Tarifi - Çarkıfelek Tatlısı Yapılışı - Tatlı Tarifi NedirÇarkıfelek Tatlısı Malzemeler: * 100 g tereyağı(yumuşak) +1/2 türk kahve fincanı sıvıyağ (125 g olacak toplam)* 1 paket kabartma tozu * 2 yemek kaşığı kakao * bütün iç fındıklar * 1/2 su bardağı sıvıyağ * 1/2 su bardağı süt * 3 su bardağı +4 yemek kaşığı un şerbeti: * 2,5 su bardağı şeker * 2,5 su bardağı su * 1-2 tane limon tuzu Yapılışı: 1 sıvıyağ ve kakao haricini 3 su bardağı un ile yoğurun![]() 2 hamuru ikiye bölün![]() 3 birine sıvıyağın yarısını ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip yoğurun![]() 4 diğerine de kalan sıvıyağda da kakaoyu eritip + kalan 2 kaşık unu da hamura ekleyip yoğurun![]() 5 30 dk kadar dolapta bekletin hamuru(vaktiniz yoksa es geçin)6 hamurları ayrı ayrı unlu zeminde merdaneyle açın dikdörtgen şeklinde açmaya çalışın![]() 7 çok ince olmasınlar sakın 0,5 cm kalınlık iyi![]() 8 sade hamurun üstüne kakaoluyu serip merdaneyle üstünden hafif geçin![]() 9 sonra iki uçtan iki ayrı rulo olacak şekilde sarın rulolar ortada buluşsunlar![]() 10 ruloları bıçakla ortadan kes 2 ruloyu tepsiye koyup dolapta bekletin![]() 11 dolapta bekletmemizin nedeni düzgün dilimlenmeleri ama vaktiniz yoksa dilimlediklerinizi resimde görüldüğü gibi parmağınızla ileri geri yuvarlayarak şeklini düzeltebilirsiniz![]() 12 ruloları 1 parmak kalınlığından az ince olacak şekilde dilimleyin![]() 13 yağsız tepsiye yatık dizin (yuvarlak şekilde)14 ortalarına 1 er bütün fındık bastırın![]() 15 önceden ısıtılmış 180C fırında pişirin renkleri hafif değişecek hafif kızaracaklar![]() 16 tatlının şerbetini hemen pişirip soğutun![]() 17 fırındna çıkan tatlının üzerine şerbeti 3-4 dk sonra döküp üstüne tepsi kapatın![]() 18 15 dk sonra tatlıları ters çeviirn şerbeti güzelce çeksinler![]() alıntıdır |
|
|
|