Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, jölesi, menekşe, tarifi, yapılışı, yoğurt

Menekşe Ve Çilekli Yoğurt Jölesi - Menekşe Ve Çilekli Yoğurt Jölesi Tarifi, Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Menekşe Ve Çilekli Yoğurt Jölesi - Menekşe Ve Çilekli Yoğurt Jölesi Tarifi, Yapılışı



Menekşe ve Çilekli Yoğurt Jölesi - Menekşe ve Çilekli Yoğurt Jölesi Tarifi, Yapılışı

Malzemeler:

8 yaprak jelatin (şeffaf),
80 gr tozşeker,
1 yemek kaşığı vanilyalı şeker,
500 gr tam yağlı yoğurt,
250 gr krem şanti,
100 gr menekşe şekerlemesi,
200 gr taze çilek


Tarifi:

Jelatini soğuk suya bastırın Şekeri, vanilyalı şekeri 1 yemek kaşığı su ile karıştırıp şurup kaynatın Soğuduktan sonra şurubu yoğurda karıştırın

Jelatini ellerinizin arasında iyice sıkın, paketteki tarife göre eritin ve yoğurda karıştırın

Kremayı çırpın, menekşelerin yarısını doğrayın ve krem şanti ile birlikte yoğurda katın Yoğurdu kaselere doldurup, buzdolabında 4 - 6 saat sertleşmeye bırakın

Çilekleri yıkayın, yarısını mikserde püre haline getirin, öbür yarısını ortadan kesin
Kalıpları dolaptan çıkarın, tatlı tabaklarına ters çevirin Çilek, püre ve menekşe ile garnitür yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.