Reçel Ve Marmelat Tarifleri |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçel Ve Marmelat TarifleriARMUT MARMELATı MALZEMELER 1200 gr armut 600 gr toz şeker karanfil HAZIRLANIŞI Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtunArmutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin |
Reçel Ve Marmelat Tarifleri |
08-13-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçel Ve Marmelat TarifleriAYVA MARMELATı MALZEMELER 1200 gr ayva 600 gr toz şeker karanfil HAZIRLANIŞI Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtunAyvaları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün Çekirdeklerini çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun Ayvalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın Ayvaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin Ayvalara şeker katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin |
Reçel Ve Marmelat Tarifleri |
08-13-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçel Ve Marmelat TarifleriAYVA REÇELI MALZEMELER 15 kg ayva 5 su bardağı su 15 kg toz şeker 2 çorba kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritinAyvaların kabuklarını soyup, kalın delikli bir rendeyle çekirdek yatakları bozulmayacak şekilde rendeleyin Ayvaları suya koyup, 5 -6 dakika kadar haşlayın Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin |
Reçel Ve Marmelat Tarifleri |
08-13-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçel Ve Marmelat TarifleriÇILEK MARMELATı MALZEMELER 1 kg şeker 1 kg olgun çilek 1 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI Sonra ateşe oturtun ve şeker eriyip, şurup kıvamına gelinceye dek kaynatın Bir kevgir yardımıyla çilekleri şuruptan süzüp, çıkarınÇilekleri bol suda iyice yıkayıp bir süre bekletin, sonra saplarını çıkarın Bir sıra çilek, bir sıra şeker olacak şekilde bir kaba dizin ve böylece bir gün bekletin Kaptaki şerbeti kaynatarak koyu bir kıvama gelmelerini sağlayın Koyulaşan şuruba çilekleri yenide atın ve birlikte pişirin Pişen çilekleri ayrı bir kaba alın ve iyice ezip tekrar şerbetin içine atın Buna limon suyunu ilave edip, 2 dakika kaynatın, ateşten alıp kuru cam kaplara boşaltın |
Reçel Ve Marmelat Tarifleri |
08-13-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçel Ve Marmelat TarifleriÇILEK REÇELI MALZEMELER 2 kg toz şeker 1 kg olgun çilek 2 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI Çileklerin saplarını dikkatlice ayıklayınÇilekleri bol suda iyice yıkayıp ,temizleyin Bir kat çilek, bir kat şeker olacak şekilde çelik bir tencereye dizin Şekerin çileklerin suyunu çekip sulanması için bu şekilde bir gece bekletin Ertesi gün tencereyi ateşe oturtun, reçel kaynayarak koyu bir kıvam aldığında limon suyunu ilave edip, karıştırın Bir taşım daha kaynatıp, ateşten alıdıktan sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin |
Reçel Ve Marmelat Tarifleri |
08-13-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçel Ve Marmelat TarifleriELMA MARMELATı MALZEMELER 15 kg elma 250 gr toz şeker 1 adet çubuk tarçın HAZIRLANIŞI Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun Tencereye bir miktar su ve tarçın koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtunElmalarıı yıkayıp, dört eşit parçaya bölün Elmalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın Elmaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin Elmalara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin |
Reçel Ve Marmelat Tarifleri |
08-13-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçel Ve Marmelat TarifleriELMA MARMELETı -I MALZEMELER 1 kg olgun elma 1 adet limonun suyu 3 su bardağı şeker HAZIRLANIŞI Kabı ateşe oturtun ve elmaları iyice pişirinElmaları yıkayıp, ince ince dilimleyin Çekirdeklerini çıkarın ve çekirdek yataklarını temizleyip bir kaba koyun Elmaların üzerlerini biraz aşacak miktarda su koyun Arada bir karıştırarak, elmalar ezilinceye dek pişirip, kabı ateşten alın ve elmaları ince delikli bir süzgeçten geçirerek ezme kıvamına getirin Ezmeyi, tekrar tencereye koyup, harlı ateşe oturtun, azar azar şekeri ialve edin Sürekli olarak karıştırın, karışım marmelat kıvamını bulduğunda limon suyunu tencereye boşaltın, tekrar kanştırıştırın, bir taşım kaynatıp ateşten alın Ateşten indirince kavanozlara doldurup, soğumaya bırakın Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin |
Reçel Ve Marmelat Tarifleri |
08-13-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçel Ve Marmelat TarifleriERIK MARMELATı MALZEMELER 1 kg şeker 1 kg kuru erik 1 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI Erikleri bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve eriklerin üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın Erikler iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirinPişirme işlemi sırasında erikleri birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin Elde ettiğinizi erik ezmesini, tencereye koyun Şekeri, pişmekte olan ezmeye ara ara, azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın |
|