Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bisküvili, lokum, tarifi, yapılışı

Bisküvili Lokum Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bisküvili Lokum Tarifi Yapılışı

Bisküvili Lokum Tarifi - Bisküvili Lokum Yapılışı - Bisküvili Lokum Malzemeleri

Malzemeler

1 lt süt
5 yemek kaşığı şeker
2 çay bardağı un
75 gr margarin
1 pkt şekerli vanilin
1 pkt petibör sade/kakaolu bisküvi
1 pkt krem şanti

Hazırlanışı

Öncelikle bisküvileri robottan geçiriyoruz Ben irili ufaklı olcak ölçüde yapıyorum iyice un gibi yapmıyorum Sonra tepsiye yayıyoruz bisküvilerimizi (melamin çay tepsisi kullanıyorum ben
Sonra süt,şeker,un ve margarinimizle muhallebimizi pişirip en son şekerli vanilin de ilave edip ocaktan alıyoruz 10 dkk kadar ılımasını bekleyip direk bisküvilerin üstüne döküyoruz muhallebiyi Muhallebiyi çok bekletip de soğutmanıza gerek yok Tepsiye döktükten sonra iyice donunca 1 pkt krem şantimizi üzerine sürüyoruz
Buzdolabında biraz beklettikten sonra şeritler halinde dilimleyip 2′ye katlayıp servis ediyoruz İsterseniz arasına muz dilimleri koyup da servis edebilirsiniz Kardeşimin isteği üzerine biz kakao ekelemiştik arasına
Ayrıca krem şantiyi de kakaolu/sade/orman meyveli/çilekli olarak tercih edebilirsiniz Benim tercihim sade olmuştu
Afiyetler olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com