Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi - Etimekli Tavuk Göğsü Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi - Etimekli Tavuk Göğsü YapılışıEtimekli Tavuk Göğsü Tarifi - Etimekli Tavuk Göğsü Yapılışı - Etimekli Tavuk Göğsü Malzemeler 1 paket sade etimek 1 lt süt 175 g margarin 9 yemek kaşığı toz şeker 3 küçük kahve fincanı un 1 paket vanilya Sos İçin 1 su bardağından 1 parmak eksik su 1/2 su bardağı toz şeker 1,5 yemek kaşığı nişasta 1,5 yemek kaşığı kakao Yapılışı 1 Margarini kaynatmadan eritin ve elenmiş unu ilave edin Çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırarak 3-4 dakika kavurun![]() 2 Yavaş yavaş sütü ilave edin ve karıştırın Toz şekeri ekleyin![]() 3 Göz göz kaynayıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın Vanilyayı ekleyin![]() 4 Mikserin orta devirinde 15 dakika çırpın![]() 6 Etimekleri şekerli suya batırıp çıkarın ve kare borcama dizin (Suda tutmayın çok yumuşak olur ) Üzerine sıcak tavuk göğsünü boşaltın ve kaşığın arkasıyla yüzeyini düzeltin![]() 7 Sosu hazırlayın Bunun için su ve toz şekeri kaynatın Ayrı bir yerde nişasta ve kakaoyu yarım su bardağı su ile iyice eritin Kaynayan şekerli suya sürekli karıştırarak ekleyin 2-3 dakika koyulaşıncaya kadar pişirin![]() 8 Son olarak sosu da tatlının üzerine dökün ve soğuyunca buzdolabına koyun 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz![]() ![]() Afiyet Olsun |
|
|
|