|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
meyveli, or meyveli, tarifi, tart, yapılır |
![]() |
Meyveli Tart Tarifi / Meyveli Tart Nasıl Yapılır /Meyveli Tart Tarifi Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyveli Tart Tarifi / Meyveli Tart Nasıl Yapılır /Meyveli Tart Tarifi Nedir![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meyveli Tart Tarifi / Meyveli Tart Nasıl Yapılır /Meyveli Tart Tarifi Nedir |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyveli Tart Tarifi / Meyveli Tart Nasıl Yapılır /Meyveli Tart Tarifi NedirMeyveli Tart Tarifi Hamura için: 2 ![]() 125 gram margarin, 1 fiske tuz, 2 çorba kaşığı süt Kreması için: 4 adet yumurta sarısı, 4 ![]() 2 su bardağı su, yarım su bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, yarım paket vanilya ![]() Üstü için: 2 adet kivi, 6 adet kayısı 6 adet erik, 1 salkım siyah üzüm Unu ve tuzu yayvan bir kaba eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orta ateşte karıştırarak koyülaşın-caya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meyveli Tart Tart hamuru için: 50 gram kakaolu fındık kreması, 130 gram (3 buçuk su bardağı) eritilmiş tereyağı veya margarin ![]() 150 gram (1 su bardağı) tozşeker, 3 adet yumurta, 1 ![]() 160 gram un, fındık parçaları veya üzüm ![]() Kreması için: Hazır krem şanti, 125 ml ![]() 50 gr ![]() 120 gram kakaolu fındık kreması, hazır çikolata sosu Fırınınızı 180 dereceye getirip ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanan kremayı tartoletlerin üzerine dökün ![]() ![]() Meyveli Tartlar 12 tart için malzeme Hamur: 150 g un, 50 g seker, 50 g rendelenmiş badem, 100 g tereyağı veya margarin ![]() 1 tutam tuz, 1 yemek kaşığı krema ![]() Krema: 50 g yumuşak tereyağı, 75 g pudra şekeri, 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 100 g taze peynir (tuzsuz), 1 tutam tuz, 1 yumurta akı ![]() Üst: 500 g olgun kayısı, 150 g frenk üzümü, 50 g yabani mersin ![]() Jöle: Yarım litre elma suyu ![]() 2 tepeleme yemek kaşığı toz seker, 1 paket jöle, limon suyu, nane yaprakları ![]() Hamur: Malzemelerden hızlı bir şekilde hamur yoğurun ![]() ![]() Krema: Tereyağı ve yumurta sarısını köpürtün ![]() ![]() ![]() Üst: Kayısıları yıkayarak ortadan kesin, çekirdeklerini çıkartın, dilimleyin ![]() ![]() Hamuru unlu zemin üstünde 4 mm kalınlığında açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jöle: Elma suyu, şeker ve jöle tozu ile jöle hazırlayın, bir miktar limon suyu ilave edin ![]() ![]() ![]() MEYVELİ TART 5 Hamuru için: 250 gr ![]() 100 gr ![]() 1 paket vanilya 1/2 paket sana yağı 1 adet yumurta beyazı Krema için; 250 gr ![]() 100 gr ![]() 1 adet yumurta 3 çorba kaşığı un 1 paket vanilya, 1/5 paket Sana yağı HAZIRLANIŞI: Un, yağ, pudra şekeri, vanilya ve yumurtayı mikserde veya elde edilen hamuru merdane veya oklava yardımıyla açın ![]() ![]() ![]() Kreması için; bütün malzemeyi süt ile birlikte küçük bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meyveli Tart Hamuru için; 200 g margarin (oda sıcaklığında), 1 yumurta, 1 fincan yoğurt 1 paket şekerli vanilin, 1 paket hamur kabartma Tozu, 2-3 çorba kaşığı pudra şekeri, 3 su bardağı un Krema İçin; 3 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı şeker, 1 yumurta, 1 paket şekerli vanilin, 1/2 kalıp peynir 2 su bardağı süt Hamur malzemeleri yoğurulup yumuşak bir hamur hazırlanır ![]() ![]() ![]() Krema malzemelerini karıştırılır, üzerine 2 su sütü yavaş yavaş ilave edilerek pişirilir ![]() ![]() MEYVELİ TART 200 g margarin (oda ısısında), 1 yumurta, 1 fincan yoğurt, 1 paket şekerli vanilin, 1 paket hamur kabartma tozu, 2-3 çorba kaşığı pudra şekeri, 3 su bardağı un yoğurulup yumuşak bir hamur hazırlanır ![]() ![]() ![]() 3 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı şeker, 1 yumurta, 1 paket şekerli vanilin, 1/2 kalıp peynir karıştırılır, üzerine 1 su bardağı süt yavaş yavaş ilave edilerek pişirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meyveli Tart Tarifi / Meyveli Tart Nasıl Yapılır /Meyveli Tart Tarifi Nedir |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyveli Tart Tarifi / Meyveli Tart Nasıl Yapılır /Meyveli Tart Tarifi NedirMeyveli Tart Tarifi Havaların ısınmasıyla yaz meyveleri tezgâhlarda yerini almaya başladı ![]() Malzemeler, 1 paket kepekli bisküvi 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı süt 1 paket meyve jölesi 1 kâse çilek 1 adet kivi 1 dilim ananas ![]() Hazırlanışı, Bisküviyi mutfak robotunda çekip un haline getirin ![]() Yoğurma kabına; çekilmiş bisküvi, tereyağı ve sütü alın ![]() Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun ![]() Orta büyüklükte yuvarlak tepsinin tabanını ve kenarlarını kaplayacak şekilde hamuru yayın ![]() Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin ![]() Tart hamurunu fırından çıkarıp soğuması için kenarda bekletin ![]() Meyveleri bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün ![]() Orta kalınlıkta dilimleyin ![]() Meyve jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ![]() Hafif ılınana kadar bekletin ![]() Soğuyan tart hamurunun üzerini dilimlenmiş meyvelerle kaplayın ![]() Meyvelerin üzerine ılınmış jöleyi dökün ![]() Meyveli tartı buzdolabında 1 saat bekletin ![]() Sürenin sonunda dolaptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|