Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ahlat, reçeli, tarifi, yapılışı

Ahlat Reçeli Tarifi,Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahlat Reçeli Tarifi,Yapılışı



Ahlat Reçeli - Ahlat Reçeli Tarifi, Ahlat reçeli Yapılışı

Malzemeler:

2 kg ahlat,

1,5 kg şeker,

yarım limon

Yapılışı:


Ahlatlar, kuşbaşı doğranır Büyükçe bir tencereye ahlatlar şeker ile birlikte (karıştırılarak) yerleştirilir Bu karışım bir gün dinlenmeye bırakılır Bu şekilde bir gün duran ahlatlar sulanmamışsa, üzeri dolacak şekilde su ilave edilir Tencere kısık ateşte kaynatılır Daha sonra limon sıkılarak reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır

Sıcakken doldurulup kapağı ters gelecek şekilde yere konan kavanozlar hava almadan reçel uzun süre dayanır

Reçel olarak yenen ahlatın mide ve kalp üzerine etkisi yüksektir Fakat fazla yenmesi uygun değildir Şeker yerine bal kullanılanarak yapılan reçeller şifa bakımından daha faydalıdır Zira şekerdeki glikoz kana direkt karışarak, şeker (diabet) rahatsızlıklarına sebep olur Şeker rahatsızlığının en büyük nedeni yediğimiz gıdaların çikolataların, meyve sularının, asitli meşrubatların çoğunun glikoz (toz şeker) katılarak yapılmış olmasından kaynaklanır

Not: Ahlat; yabanı armut ağacıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.