Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllaçlı, muhallebi, tarifi, yapılışı

Güllaçlı Muhallebi Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllaçlı Muhallebi Tarifi Yapılışı



Güllaçlı Muhallebi Tarifi - Güllaçlı Muhallebi Yapılışı - Güllaçlı Muhallebi Nasıl Yapılır - Güllaçlı Muhallebi Malzemeleri



4 adet güllaç yaprağı
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Muhallebi için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç unu
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Önce güllaç için süt ve şeker kaynatmadan ısıtılır Güllaç yaprakları ortadan ikiye bölünür, sütlü karışıma batırılır Uygun büyüklükte 4 kaseye sarkıtarark üst üste konur Muhallebi malzemesi tencereye konur, ateşe yerleştirmeden iyice karıştırılır Sonra orta ateşte kıvam alana kadar sürekli karştırarark pişirilir İçinde güllaç bulunan kaselere paylaştırılır Kenarlardan sarkan güllaçlar yukarı toplanır Buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra süslenerek servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.