Çikolatalı Krem Karamel Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Krem Karamel Tarifi Yapılışıçikolatalı krem karamel tarifi - çikolatalı krem karamel nasıl yapılır - krem karamel tarifi malzemeleri 4 yumurtanın sarısı 60 gr toz şeker 315 ml süt 185 ml krema 150 gr bitter çikolata Karamel için 185 gr toz şeker 185 ml su Yapılışı: Karamel için su ve şekeri bir tavaya alın Orta ateşte eriyip kıvamı ve rengi koyulaşıncaya kadar pişirin Krem karamel kalıplarının tabanlarına paylaştırın Yumurtanın sarıları ve şekeri mikserle çırpın Süt ve kremayı kısık ateşte ısıtın Kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın Bir yandan karıştırmaya devam ederek azar azar yumurta sarılarını ilave edip çırpın Karışımı krem karamel kalıplarına paylaştırın ve bir tepsiye dizin Tepsiye kalıpların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin 160 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin Kalıpları tepsiden çıkartıp oda ısısına gelinceye kadar bekletin Daha sonra buzdolabına alarak 1 gece bekletin Tatlının kalıptan rahat çıkması için birkaç dakika sıcak suda bekletin ve ters çevirin Çilek dilimleri ve nane yaprağı ile süsleyip soğuk servis yapın |
|