Limonlu Paluze Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Paluze Tarifi Yapılışısoğuk tatlılar - limonlu muhallebili tatlı ![]() Limonlu paluze malzemeleri 5 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı buğday nişastası 1 limonun suyu 1 çorba kaşığı file badem Süslemek için: 1 tatlı kaşığı rendelenmiş beyaz çikolata Taze nane yaprakları Böğürtlen Limonlu paluze hazırlanışı Limonlu paluze : Nişastayı 1 bardak su ve limon suyu ile inceltin Kalan suyu bir tencerede kaynatın Nişastalı suyu tencereye karıştırarak azar azar ilave edin Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın Şekeri ekleyip karıştırın Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatmaya devam edin Ocaktan alıp file bademi ekleyin Ilınmaya bırakın![]() Paliuzeyi servis kaselerine paylaştırın Soğuyunca dilerseniz böğürtlen, taze nane yaprakları ve rendelenmiş beyaz çikolata ile servis yapın![]() Afiyet olsun ![]() Limonlu paluze artık hazır, afiyet olsun |
|
|
|