Kuru Fasulye Reçeli Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Fasulye Reçeli Tarifi YapılışıKuru Fasulye Reçeli Tarifi - Kuru Fasulye Reçeli Nasıl Yapılır - Kuru Fasulye Reçelinin Yapılışı Malzemeler: 500 g kuru fasulye 3 su bardağı su 1 poşet Reçelyap 1 kg toz şeker 3-4 adet küp doğranmış kuru kayısı 3-4 adet küp doğranmış kuru incir 1 çay bardağı kuş üzümü 1 çay bardağı ceviz kırığı 2-3 yemek kaşığı kavrulmuş susam 2 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Kuru fasulyeleri bir kaba alın, üzerini kapatacak kadar su doldurun ve 2 saat bekletin Suyunu süzün, bir tencereye alın, tekrar üzerini kapatacak kadar su koyun ve yumuşayıncaya kadar kaynatın Suyunu süzün, tencereye alın ve üzerine 3 su bardağı su ekleyin Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine reçelyapı dökün ve iyice karıştırın Bu karışımı da fasulyelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın Tencerenin kenarlarında kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun ve metal kapaklı cam kavanozlara doldurun Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin Tanelerin düzgün dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin Soğuyan 1 kavanoz reçeli tabağa alın Kuru kayısı, kuru incir, kuş üzümü ve cevizi ekleyerek karıştırın Kavrulmuş susam ve tarçın ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|