Vanilyalı İncir Reçeli Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vanilyalı İncir Reçeli Tarifi Yapılışıincir reçeli nasıl yapılır - incirden reçel yapımı - olgun incir reçeli - ham incir reçeli - incir reçeli tatifi - baba incir ne demektir Malzemeler: Yarım kg ham incir 2 su bardağı şeker 2-2,5 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu 1 paket vanilya Yapılışı: İlk işlem olarak incir ağacının ilk verdiği mahsul olan ham incirler soyulur Bir tencereye bol miktarda su konur, kaynatılır ve soyulan incirler atılır Tam pişmeden, sadece yumuşayacak kadar haşlanır Bu arada başka bir tencereye şeker ve su konur, orta ateşte koyulaşana kadar pişirilir Şerbet kıvam alınca limon tuzu katılır İncirler kaynayan sudan alınır Hafif sıkarak şerbete atılır, şeffaflaşana kadar kısık ateşte pişirilir Ateşten alamadan hemen önce vanilya katılır, karıştırılır Ocak kapatılır, reçel tencerede soğutulur Sonra kavanoza doldurulur Not: Ağacın ilk veren incir mahsulune "baba incir" de denir alıntı |
|