Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, kadayıfı, tarifi, yapılışı

Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı



Ekmek Kadayıfı Tarifi - Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır - Ekmek Kadayıfı Malzemeleri




Ekmek kadayıfı malzemeleri

* 1 adet ekmek kadayıfı
* 2 bardak su
* 600 gram toz şeker

Ekmek Kadayıfı tarifi

Ekmek kadayıfını yuvarlak bir tepsiye koyarak, hafif ateşte biraz su ile pişirin Kadayıf bu sırada hem yumuşar hem de gittikçe genişler Parmak ile üzerine basıldığı zaman yumuşamış olduğunu görünce ateşten indirerek suyunu süzün Temiz bir bez üzerine koyarak her tarafını bezle sarın ve üzerine hafif bastırarak fazla sularını alın Bu defa tekrar tepsiye koyarak üzerine yarım kilo su ve 600 gram şeker ile yapılmış şurubu kadayıfın üzerine bir kepçe ile yavaş yavaş dökün ve hafif ateşte kaynatın Şurup kaynadıkça kadayıf da kıvama gelmiş olur O zaman kadayıfı tabağa alın Soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.