Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifi, tiramisu, yapılışı

Tiramisu Yapılışı - Tiramisu Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tiramisu Yapılışı - Tiramisu Tarifi



Tiramisu Yapılışı - Tiramisu Tarifi-Tiramisu Malzemeleri - Tiramisu



Gerekli Malzemeler :

Kek için :

• 4 yumurta (oda sıcaklığında)
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı un
• ¼ su bardağı nişasta
• ½ su bardağı kakao
• ½ çay bardağı (küçük) sıcak su

Krema için :

• 2 + ½ su bardağı süt
• ¼ su bardağı un
• ¼ su bardağı mısır nişastası
• ½ su bardağı toz şeker
• 1 paket labne peyniri (200 gr)

Keki ıslatmak için :

• 1 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı granül kahve (nescafe)

• 1 yemek kaşığı toz şeker


Üzerine serpmek için :

• 3 yemek kaşığı kakao

*** Su bardağı ölçüsü 250 mililitreliktir

Yapılışı

1 Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını soğukken ayırıp oda ısısına gelmeleri için yarım saat bekliyoruz (Oda ısısına gelmiş yumurtaların beyaz ve sarısını ayırmak zor olduğu için bu yöntemi tavsiye ediyorum)

2 Fırını 170 ºC’ye ayarlıyoruz 24 cm’lik kelepçeli yuvarlak kalıbın tabanına yağlı kağıt sererek kenar kısımlarına elimizle un gezdiriyoruz

3 Un, kakao ve nişastayı beraberce eliyoruz

4 Yumurta aklarını mikser ile hafifçe köpüklenmeye başlayıncaya dek (yaklaşık 1 dakika) çırparak toz şekerin yarısını ilave ediyoruz Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpıyoruz

5 Yumurta sarılarını ve toz şekeri başka bir kapta çırpıyoruz Çırpmaya devam ederken ½ çay bardağı sıcak su ilave ediyoruz Mayonez kıvamına gelinceye dek çırpma işlemini sürdürüyoruz

6 Yumurta sarılarını yumurta aklarının olduğu kaba ilave ederek spatula ya da metal bir kaşık yardımı ile söndürmeden hafifçe karıştırıyoruz

7 Elenmiş kuru karışımı da ilave ederek aynı şekilde karıştırıyoruz

8 Hamuru kalıba dökerek önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika, fırın kapağını açmadan pişiriyoruz

9 Piştikten sonra tel ızgara üzerinde soğutarak ikiye bölüyoruz

10 Krema için labne peyniri hariç gerekli tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişiriyoruz

11 Kaynama noktasına gelince ocağı kapatıp soğumasını bekliyoruz Muhallebi soğuduktan sonra peyniri ilave ederek mikser ile 7-8 dakika çırpıyoruz

12 Muhallebi soğurken üzerinin sertleşmemesi için arada sırada çırpma işlemini kısa süreli tekrarlayabiliriz

13 İkiye böldüğümüz kekin taban kısmını tekrar kalıba yerleştirerek bir bardak süt içerisinde erittiğimiz kahve-şeker karışımının yarısı ile ıslatıyoruz

14 Üzerine muhallebinin yarısını döküp eşit bir şekilde yayıyoruz

15 Kalan yarım bardak kahveli-şekerli karışım ile kekin üst kısmını ıslatıp taban kısmın üzerine kapatarak kalıbı çıkarıp muhallebinin kalanını en üste döküyoruz

16 Buzdolabında en az 3-4 saat soğutuyoruz

17 Servis yapmadan önce süzgeç yardımı ile kakao serpiyoruz

18 Kakaoyu da serptikten sonra dilimleyip servis yapıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.