Sakızlı Dondurma Tarifi,Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakızlı Dondurma Tarifi,YapılışıSakızlı Dondurma - Sakızlı Dondurma Tarifi - Sakızlı Dondurma Yapılışı Malzemeler * 1 litre süt * 1 tatlı kaşığı patates nişastası * 4 çay kaşığı salep * 1,5 su bardağı şeker * 2 yemek kaşığı sakız reçeli Hazırlanışı 1 Bütün kuru malzemeler karıştırılıp çelik tencereye alınır 2 Üzerine süt ve sakız reçeli ilave edilir 3 Karışım kapağı kapalı şekilde yarım saat buzdolabında bekletilir 4 Buzdolabında bekleyen tencere ocağa alınıp, koyulaşıncaya kadar mikserle çırpılarak kısık ateşte pişirilir 5 Koyulaşıp krema kıvamına gelen dondurma soğuyuncaya kadar mikserle çırpılmaya devam edilir 6 Tenceresi ile beraber soğuyan krema kapağı kapalı şekilde derin dondurucuya konulur 7 Dondurucudaki krema, yarım saatte bir çıkartılıp karıştırılır 8 Kıvamı oturunca, karıştırma işlemi bitirilip, bir gece dinlendirildikten sonra servis edilir Afiyet Olsun |
|