![]() |
Muzlu Güllaç Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muzlu Güllaç Tarifi YapılışıMuzlu Güllaç Tarifi - Muzlu Güllaç Yapılışı - Muzlu Güllaç Nasıl Yapılır - Muzlu Güllaç Malzemeleri 8 adet güllaç yaprağı içi için; 4 adet muz yarım su bardağı pudra şekeri şerbeti için 2,5 su bardağı toz şeker 5 su bardağı süt üzeri için; yarım çay bardağı dövülmüş badem gördüğünüz gibi malzeme listemiz oldukça kısa ![]() ![]() ![]() ve bulunabilir malzemelerden oluşuyor şimdi birlikte yapımına geçelim muzlu güllacın yapımına, sütlü şerbeti hazırlayarak başlıyoruz 2,5 su bardağı şekerin üzerine ![]() ![]() ![]() 5 su bardağı sütü ilave ediyoruz orta ateşe yerleştiriyoruz ![]() ![]() ![]() yanlız kaynatmıyoruz, sadece ısıtıyoruz sütlü şerbet ısınırken ![]() ![]() ![]() biz de içini hazırlayalım 4 adet muzumuz var, öncelikle soyuyoruz şimdi iri bir şekilde doğruyoruz düzenli olması gerekmiyor üzerine yarım su bardağı pudra şekerini ilave ediyoruz çatalla ya da böyle bir aparatla ![]() ![]() ![]() ezerek püre haline getiriyoruz püremizi hazırladıktan sonra ![]() ![]() ![]() kısa süreliğine buzdolabımıza koyabiliriz şeker eriyecek kadar ısıtmak yeterli şimdi güllacımızı yapmaya başlayabiliriz 8 adet güllacımız vardı ![]() ![]() ![]() ortasından başlayarak, bir kaç kaşık sıcak süt gezdiriyoruz iyice yumuşaması gerekiyor biraz daha dökelim tam ortadan ikiye katlıyoruz ![]() ![]() ![]() ve hazırladığımız muzlu püreden ![]() ![]() ![]() bir miktar bırakıyoruz daha sonra dikkatli bir şekilde rulo yapıyoruz ve bu ruloyu "gül börek" yapımında olduğu gibi ![]() ![]() ![]() kendi etrafında sarıyoruz bu şekilde ve bir tepsiye bırakıyoruz muzlu püre çabuk kararabilir ama ![]() ![]() ![]() rengini korumak için limon ilave etmeyelim ![]() ![]() ![]() çünkü tadını bozabiliriz çabuk hareketlerle yaparsak kararmasına mani oluruz ayrıca güllaç sütünün de sıcak olmasına dikkat edelim ![]() ![]() ![]() çalışma esnasında soğuyabilir ![]() ![]() ![]() ısıtmamızda bir sakınca yok bu şekilde güllaçlarımızı hazırladık ![]() ![]() ![]() kalan sütü de üzerine ![]() ![]() ![]() bol miktarda tamamını bırakıyoruz buzdolabında en az 2 saat bekletmemiz gerekecek güllacımızı yaklaşık 2 saat buzdolabında beklettik ![]() ![]() ![]() şimdi bademle süsledik az sonra servise sunabiliriz gördüğünüz gibi çok kolay bir tarif güllaç hazırlamak için Ramazan'ı beklememize gerek yok istediğimiz zaman yapıp tüketebiliriz beğeneceğinizi biliyorum şimdiden Afiyet Olsun! |
![]() |
![]() |
|