Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllaç, tarifi, tavası, yapılışı

Güllaç Tavası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllaç Tavası Tarifi Yapılışı



Güllaç Tavası Tarifi - Güllaç Tavası Yapılışı - Güllaç Tavası Nasıl Yapılır - Güllaç Tavası Malzemeleri



Malzemeler:
8 yaprak güllaç
1 su bardağı ceviz
3 adet tumurta
1 paket tereyağı
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
Güllaçlar hafif ıslatılır Aralarına dövülmüş ceviz konarak üst üste tepsiye yerleştirilir 1 saat bekletilir Bu arada şerbet kaynatılır soğumaya bırakılır Bekleyen güllaç baklava dilimi şeklinde kesilir Her dilim çalkalanmış yumurtaya batırılır, tereyağında kızartılır Şerbete atılır, 5 dakika sonra servis tabağına aktarılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.