Ay Tatlısı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ay Tatlısı Tarifi YapılışıAy Tatlısı Tarifi - Ay Tatlısı Nasıl Yapılır - Ay Tatlısı Malzemeleri Malzemeler: * Hamur malzemesi : * 500 gr Un,* 15 gr Tuz,* 1/2 limonsuyu, * 250cl su,* 1 ad Yumurta,* 350gr margarin ![]() * İç Malzeme : * 1 kg haşlanmış havuç, * 250 gr Tozşeker,* 200 gr Pudra şekeri,* 1 ad Yumurta ![]() * Şurubu : * 1250 gr Tozşeker,* 1 litre su, * Yarım limon ![]() Hazırlanışı: * Şurubun Hazırlanması: * 1250 gr toz şeker, 1/2 limon, 1 litre suyu yaram saat kaynatın ![]() * Hamurun yapılışı: * Unu havuz şeklinde yapın, margarin hariç diğer malzemeleri ortasına koyun iyice yoğurarak top haline getirin ![]() * Üzerine nemli bez koyun, 20 dk dinlendirin![]() * Merdane ile hamur açın, margarini içine koyarak hamuru kapatın, * Tekrar merdane ile yoğurun, hamuru açın (bu işlemi iki defa yapın )* İçinin hazırlanması : * Havuçları rendeleyin, şeker ve yumurta ilave edip, karıştırın ![]() * Hazır olan hamuru madeni para kalınlığında açın, üzerine hamur karışımı eşit şekilde yayıp rulo şeklinde sarın ![]() * 2 cm kalınlığında yuvarlak şekilde kesin, tepsiye dizerek 180 derece fırında 40 dk pişirin,* Soğuduktan sonra şurubu ilave ederek servis edin ![]() * Afiyet olsun
|
|
|
|