![]() |
Ay Tatlısı Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ay Tatlısı Tarifi YapılışıAy Tatlısı Tarifi - Ay Tatlısı Nasıl Yapılır - Ay Tatlısı Malzemeleri Malzemeler: * Hamur malzemesi : * 500 gr ![]() * 15 gr ![]() * 1/2 limonsuyu, * 250cl ![]() * 1 ad ![]() * 350gr margarin ![]() * İç Malzeme : * 1 kg haşlanmış havuç, * 250 gr ![]() * 200 gr ![]() * 1 ad Yumurta ![]() * Şurubu : * 1250 gr ![]() * 1 litre su, * Yarım limon ![]() Hazırlanışı: * Şurubun Hazırlanması: * 1250 gr toz şeker, 1/2 limon, 1 litre suyu yaram saat kaynatın ![]() * Hamurun yapılışı: * Unu havuz şeklinde yapın, margarin hariç diğer malzemeleri ortasına koyun iyice yoğurarak top haline getirin ![]() * Üzerine nemli bez koyun, 20 ![]() ![]() * Merdane ile hamur açın, margarini içine koyarak hamuru kapatın, * Tekrar merdane ile yoğurun, hamuru açın ![]() ![]() * İçinin hazırlanması : * Havuçları rendeleyin, şeker ve yumurta ilave edip, karıştırın ![]() * Hazır olan hamuru madeni para kalınlığında açın, üzerine hamur karışımı eşit şekilde yayıp rulo şeklinde sarın ![]() * 2 cm kalınlığında yuvarlak şekilde kesin, tepsiye dizerek 180 derece fırında 40 dk ![]() * Soğuduktan sonra şurubu ilave ederek servis edin ![]() * Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|