![]() |
Bağdat Hurma Tatlısı Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bağdat Hurma Tatlısı Tarifi YapılışıBağdat Hurma Tatlısı Tarifi - Bağdat Hurma Tatlısı Yapılışı - Bağdat Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır - Bağdat Hurma Tatlısı Malzemeleri Hamuru için: 200 gr ![]() 50 gr ![]() 100 gram yağ Suyu alınmış 50 gr ![]() 2 adet sarı yumurta 1 çorba kaşığı maya 1 kahve kaşığı pudra şekeri 1 kahve kaşığı tuz 100 gr ![]() Kızartmak için: 1 kg ![]() Şurubu: 1 kg ![]() 500 gr ![]() 1/2 kahve kaşığı limon tuzu Şurup malzemesini hep beraber 2 dakika kaynatınız, soğumaya bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Eğer hamur kalbura veya elinize yapışırsa 10 dakika buzdolabında bekletiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|