Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karabaş, otu, reçeli, tarifi, yapılışı

Karabaş Otu Reçeli Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karabaş Otu Reçeli Tarifi Yapılışı



Karabaş Otu Reçeli Tarifi
Karabaş Otu Reçeli Yapılışı
Karabaş Otu Reçeli

Karabaş Otu Reçeli Tarifi

Hazırlama Süresi : 30 dakika

Pişirme Süresi : 45 dakika

Gerekli Malzemeler;

500 gr karabaş otu

4 su bardağı su

Şurubu için;

1 kg toz şeker

2 su bardağı su

1 limonun suyu

Yapılış Tarifi;

1- Karabaş otunu 4 su bardağı suyla harlı ateşte haşlayıp süzdürün

2- Diğer tarafta 2 su bardağı haşlama suyu ile 2 su bardağı suyu karıştırın Toz şeker ilave edip kaynatın

3- Haşladığınız karabaş otlarının suyunu elinizle iyice sıkıp şekerli suya ilave edin Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın Ocaktan alıp soğumaya bırakın Ilıyınca kavanoza aktarıp servise hazır hale getirin

Afiyet Olsun

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.