Sütlü Hurma Tatlısı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Hurma Tatlısı Tarifi YapılışıSütlü Hurma Tatlısı Tarifi - Sütlü Hurma Tatlısı Yapılışı - Sütlü Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır - Sütlü Hurma Tatlısı Malzemeleri Malzemeler: 1 bardak sıvıyağ 1 bardak eritilmiş tereyağı 1 bardak süt Alabildiğince un 1 çay kaşığı karbonat Şerbet için: 4 bardak su Birkaç damla limon suyu 5 bardak şeker İçi için: Çekilmiş ceviz Tarçın Yapılışı: Sıvıyağ, erimiş yağ, süt, un ve karbonat derince bir kaba konur Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır Hurma büyüklüğünde parçalar alınıp el ayasında yuvarlanıp yassıltılır Tam ortalarına ceviz konup üzerine tarçın ekilir Karşılıklı uçları üstte birleştirilir Orta hararetli fırında hafifçe pembeleşecek kadar pişirilir Fırından çıkar çıkmaz, hazırlanıp soğutulmuş şerbet (şekeri eriyene kadar kaynatılmış su ve limon suyu) üzerine dökülür Şerbeti çekince servis tabağına alınıp hindistan cevizi ile süslenir |
|