![]() |
Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleribayram tatlıları - şerbetli tatlılar - baklava nasıl yapılır - şerbetli tatlı tarifleri ![]() malzemeler: şekerpare için: 1 paket margarin, oda sıcaklığında 1 su bardağı pudra şekeri 4 yemek kaşığı irmik 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yumurta 4 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu şerbeti için: 3 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limonun suyu üzerlerine: fındık içi Şekerparelerin hazırlanması: 1 ![]() 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin ![]() (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin ![]() 2 ![]() parçalar alıp hafif düzleyin ![]() ![]() 3 ![]() ![]() Şerbetin hazırlanması: 1 ![]() suyu küçük bir tencerede kaynatın ![]() 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin ![]() 4 ![]() servis yapacağınız zamana kadar bekletin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tariflerikolay pratik revani ![]() Malzemeler: 3 adet yumurta 1 çay bardağı tozşeker 3 çay bardağı yoğurt 50 gr eritilmiş margarin 3 çay bardağı un 3 çay bardağı irmik 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya hindistan cevizi Şerbet için: 4 su bardağı toz şeker 4,5 su bardağı su yarım limon Yapılışı Şerbet için şeker, su ve limonu kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tariflerifındıklı gül tatlısı ![]() Fındıklı gül tatlısı malzemeleri 2 su bardağı un 1 su bardağı irmik 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 çay bardağı yoğurt 125 gr margarin 1 paket kabartma tozu 1 tutam kırmızı gıda boyası İç malzeme için 100 gr fındık Şerbeti için 4 su bardağı su 4 su bardağı toz şeker Yarım limonun suyu Fındıklı gül tatlısı hazırlanışı Karıştırma kabına yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı ve yoğurdu aktarıp karıştırın ![]() Üzerine un, irmik, kabartma tozu ve gıda boyasını ekleyin ![]() Hepsini karıştırıp hamur kıvamına getirin ![]() Hamuru mutfak tezgahında açın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin ![]() 3 yuvarlak hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana yerleştirin ![]() ikiye keserek ters çevirin ![]() 2 gül şekli elde edin ![]() ![]() 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin ![]() Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın ![]() Gül tatlıları piştikten sonra 5 dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün ![]() Servis yapın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tariflericevizli krep tatlısı ![]() Cevizli krep tatlısı malzemeleri 1 yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı toz şeker Tuz İç malzeme için 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi Şerbeti için 1 ![]() 2 ![]() 1/4 limonun suyu Üzeri için Toz Antep fıstığı Cevizli krep tatlısı hazırlanışı Un, süt, yumurta, 1 yemek kaşığı şeker ve tuzu mikserle çırpın ![]() Yapışmaz tavaya karışımdan birer kepçe dökerek krepler yapın ![]() Kreplerin içine dövülmüş cevizden paylaştırıp kenarlarını katlayarak rulo şeklinde sarın ve bir kaba dizin ![]() Şerbeti için gerekli tüm malzemeyi bir tencerede kaynatın ![]() Kreplerin üzerine sıcak olarak dökün ve soğuyunca üzerine toz Antep fıstığı serperek servis yapın ![]() Cevizli krep tatlısı artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleriincir tatlısı ![]() İncir tatlısı malzemeleri 400 gr kuru incir 1 ![]() 1 ![]() İncir tatlısı hazırlanışı Kuru incirleri iyice yıkayıp sap kısmından kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tariflerikalburabastı ![]() Kalburabastı malzemeleri 250 gr margarin (oda ısısında) 3 su bardağı un 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Şerbeti için 3 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker 1/4 limonun suyu Kalburabastı hazırlanışı Su ve şekeri kaynatıp limon suyunu ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları Yapılışı - Resimli Bayram Tatlısı Tarifleriburma baklava ![]() Burma baklava malzemeleri 12 baklava yufkası 1 ![]() 150 gr tereyağı Şerbet için 2 ![]() 2 ![]() Yarım limonun suyu Burma baklava: Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın ![]() Tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() Yufkaların uç kısmına boydan boya fıstık yerleştirin ve oklava yardımı ile rulo şeklinde sıkıca sarın ![]() ![]() ![]() ![]() Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şurubu üzerine gezdirin ve 40 dakika dinlendirin ![]() ![]() ![]() Burma baklava artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|