![]() |
Sonbahar Tatlısı Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sonbahar Tatlısı Tarifi YapılışıSonbahar Tatlısı Tarifi 1/2 su bardağından biraz fazla süt 100 gr (1/2 su bardağından biraz az) şeker 150 gr (3 yaprak) jelatin (2 çorba kaşığı suda eritilmiş) 50 gr sütsüz (bitter) çikolata (eritilmiş) 150 gr kestane püresi 250 gr (1 su bardağı) krema 125 gr kestane şekeri (irice kesilmiş) Süslemesi: 60 gr çikolata (rendelenmiş) 1 litrelik (5 su bardağı su alan) bir kek kalıbına yuvarlak yağlı kağıt döşeyip, bir kenara bırakınız ![]() Orta boy bir tencerede şekeri ve sütü karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, orta boy bir kaseye boşaltınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı yağlı kağıt döşediğiniz kek kalıbına kaşıkla döşeyiniz ![]() ![]() Tatlıyı servis edeceğiniz zaman üstteki yağlı kağıdı çıkarınız, kek kalıbında çepeçevre bıçağınızı geçiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tatlınızı rendelenmiş çikolatayla süsleyip, servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|