Dilber Dudağı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dilber Dudağı Tarifi YapılışıDilber Dudağı Tarifi 500 gram un 100 gram tereyağı 50 gram toz şeker (yoğurmak için) 6 adet yumurta 10 gram kadar tuz Küllü su (durulmuş) Ayrıca koyu soğuk şerbet Evvelâ, suyu bir tencerede kaynatmak ve tereyağını da içine katarak su ile iyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten almalıdır Bu esnada, unu da, tencereye tutam tutam serperek yedirmelidir Tuzunu atmalıdır Tekrar ocağa alınan tencere iyice karıştırılmağa devam edilerek, unu pişirmeli ve indirip soğumasını beklemelidir Sonra, toz şekeri katmalı ve yumurtaları da yoğurma esnasında birer birer kırmalı ve hamuru, bunlarla birlikte, güzelce yoğurmağa devam etmelidir Kıvamını bulunca, hamurdan münasip büyüklükte küçük parçalar koparılarak yuvarlamak ve kenarları düzgün olmak ve yassı bir forma verilmek için çukur bir kahve tabağını hamura bastırmalıdır Bu yassı hamuru da ikiye katlayınca dudak şeklini almış olur Ve böylece tepsiye dizilmelidir Sonra, tavada yağı kızdırıp indirmeli ve bu dilber dudaklarını, tavaya alarak, kızartmak ve yağlarını süzerek tavadan çıkarıp, soğuk koyu şerbete daldır-makdır Yumuşayınca, çıkarıp, tabaklara kurtarmakdır
|
|
|
|