![]() |
Şadok Reçeli Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şadok Reçeli Tarifi YapılışıŞadok Reçeli Tarifi - Şadok Reçeli Nasıl Yapılır - Şadok Reçeli Malzemeleri Malzemeler 1 adet şadok(kuru greyfurt,yöresel adı) 250 gr şeker 1,5 su bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu 18-20 adet kürdan 1 çimdik şadok rende artığı Servis için,kaymak Hazırlanışı Kabukları meyveden ayırmak için,portakal soyar gibi kesin ![]() Her bir dilimi,2-3 parçaya boyuna kesip,küçültün ![]() ![]() ![]() ![]() Pişirme tencerenize su,şeker ve bir çimdik şadok rende artığını alın ![]() ![]() 20-25 dk şıranız suyu çekinceye kadar pişirin ![]() ![]() Serviste, soğumuş reçelinizi kaymakla servis yapın Şadok,bir tür turunçgil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Turunç reçelinin yapımı gibi,2-3 gün tatlandırmaya gerek yok ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|