Şadok Reçeli Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şadok Reçeli Tarifi YapılışıŞadok Reçeli Tarifi - Şadok Reçeli Nasıl Yapılır - Şadok Reçeli Malzemeleri Malzemeler 1 adet şadok(kuru greyfurt,yöresel adı) 250 gr şeker 1,5 su bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu 18-20 adet kürdan 1 çimdik şadok rende artığı Servis için,kaymak Hazırlanışı Kabukları meyveden ayırmak için,portakal soyar gibi kesin6 dilime ayırın,her bir yaprağı rendenin ince kısmıyla,beyazlarına ulaşacak kadar rendeleyin(bu aşamade el ayarınızın beceriye sahip olması gerekiyor,beyaz ve sarı dış kabuk arası rendeleme gerekiyor) Her bir dilimi,2-3 parçaya boyuna kesip,küçültünKaynar suda 15 dk kadar haşlayınSoğuk sudan geçirinSoğumuş dilimleri,kıvırarak kürdanla sabitleyin Pişirme tencerenize su,şeker ve bir çimdik şadok rende artığını alınIsıtarak şekeri eritin,karışımınız kaynamaya yakın kürdanla sabitlediğiniz kabukları tencereye alın 20-25 dk şıranız suyu çekinceye kadar pişirinAteşten almaya yakın limon suyunu ekleyin Serviste, soğumuş reçelinizi kaymakla servis yapın Şadok,bir tür turunçgilYaşadığım yörede yeni üretimine başlandıTurunçgil reçel severler için yeni bir alternatif üretmek adına reçelini(yada tatlısını) denedimTarif,orjinaldir Şadok ile ilgili detaylı bilgi için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz Turunç reçelinin yapımı gibi,2-3 gün tatlandırmaya gerek yokAncak rende esnasında ince dengeyi tutturmak önemliİç meyve , son derece sulu keseciklerle dolu,tatlı ekşimsiZevkle tüketebilirsiniz |
|