![]() |
Çilek Pudingi Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilek Pudingi Tarifi YapılışıÇilek Pudingi Tarifi Karameli: 120 gr (1/2 su bardağı) şeker 50 gr (1/4 su bardağı) su Puding: 6 yumurtanın sarısı 6 yumurtanın akı 120 gr (1/2 su bardağı) şeker 500 gr acı krema 2 ince limon kabuğu dilimi Süsleme: 250 gr çilek (üstüne 2 çorba kaşığı portakal suyu dökülüp 2 saat bekletilmiş) ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (170°C) ısıtınız ![]() Karameli yapmak için, orta boy bir tencereye 1/2 su bardağı şeker ve 1/4 su bardağı su koyarak hafif ateşte, devamlı karıştırarak şekeri tamamen eritiniz ![]() Ateşin altını açarak, şurup nar gibi kırmızı oluncaya kadar kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük bir kaba yumurta sarılarını ve 1/2 su bardağı şekeri koyup yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla karışım açık bir renk alıp kalınlaşıncaya kadar çırpınız ![]() 500 gr kremayı, orta boy bir tencerede orta ateşte limon kabuğuyla birlikte ısıtıp (kaynamamasına dikkat ediniz), tencereyi ateşten alınız; kapağını kapayarak 20 dakika bir kenarda bekletiniz ![]() Limon kabuklarını tencereden çıkarıp, kremayı yavaş yavaş ve telle devamlı çırparak yumurta sarılı karışıma ekleyiniz ![]() Büyük boy bir kapta, yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla iyice sertleşinceye kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() Fırından su dolu kabı alıp, içindeki kalıbı çıkararak dibini kurulayınız ![]() ![]() Kalıbı buzdolabından alıp iç kenarında bir bıçağı çepeçevre gezdirerek, pudingin kalıptan çıkarılmasını kolaylaştırınız ![]() Kalıbın altını kaynar suya batırıp çıkarınız ![]() ![]() Pudingin ortasına portakal suyunda bekletilmiş çilekleri yerleştirip hemen servis ediniz ![]() Not: Çilek pudinginin, servis tabağına çevrildiğinde dibi hafif ve köpük gibi, üstü ise dümdüzdür ![]() |
![]() |
![]() |
|