Vişne Reçelli Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Reçelli Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışımilföylü tatlılar - Vişne Reçelli Milföy Katları - Reçelli Milföy Malzemeler: 1 kavanoz vişne reçeli 6 tane milföy hamuru 1 tane yumurtanın sarısı Muhallebi için: 2 su bardağı süt 3 çorba kaşığı un 5 çorba kaşığı tozşeker 1 yumurta 1 paket vanilya Arasına: 2 tane muz Toz antep fıstığı Üzerine: Pudra şekeri Yapılışı: Milföy hamurlarını elinizde biraz açtıktan sonra ikiye kesin Fırın tepsisine dizin veüzerlerine yumurta sarısı sürün![]() Yağlı kağıt ile kaplayın ve piştikten sonra kabarmaması için üzerine bir tepsi yerleştirin ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın![]() Muhallebi için bir tencereye sütü alın ve içine,un,tozşeker ve çırpılmış yumurtayı ekleyin ![]() Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ![]() Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve mikserle 2 dk çırpın![]() Soğuduktan sonra sıkma torbasına doldurun ![]() Milföyü servis tabağına alın ve üzerine muhallebiden sıkın ![]() Dilimlenmiş muz ve antepfıstığı serpin ![]() İkinci milföyü yerleştirip tekrar muhallebi sıkın ![]() Üçüncü milföyü de üzerine kapadıktan sonra pudra şekeri serpin ![]() Kalan milföy hamurlarınıda aynı şekilde hazırlayın ![]() Üzerlerine vişne reçeli koyup servis yapın ![]() |
|
|
|