![]() |
Bitter Çikolatalı Mus Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bitter Çikolatalı Mus Tarifi YapılışıBitter Çikolatalı Mus Tarifi 250 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalar halinde kırılmış) 3 çorba kaşığı şekersiz neskafe (pişmiş) 45 gr (3 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (küçük parçalar halinde kesilmiş) 4 yumurtanm sarısı 4 yumurtanın akı Çikolata ve kahveyi ateşe dayanıklı orta boy bir cam kaseye koyup, kaseyi yarısına kadar sıcak su doldurulmuş bir tencerenin içine oturtunuz ![]() Tencereyi orta ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, çikolata eriyip, karışım pürtüksüz olana kadar pişiriniz ![]() Yağı azar azar ekleyip, çikolatalı karışım iyice karışana kadar çırpınız ![]() Yumurta sarılarını katıp, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla sürekli çırparak 5 dakika, karışım koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, kaseyi içinden çıkararak karışımı bir kenarda 30 dakika, tamamen soğuyana kadar bekletiniz ![]() Bu arada yumurta aklarını yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, kar haline getiriniz ![]() ![]() Çikolatalı musu kaşıkla 6 kaseye boşaltıp, en az 4 saat ya da bir gece buzdolabında soğuttuktan sonra servis ediniz ![]() Not: Dilerseniz, musu bir gün önceden yapıp, buzdolabında saklayabilirsiniz ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|