Vişne Reçeli Nasıl Yapılır - Vişne Reçeli Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Reçeli Nasıl Yapılır - Vişne Reçeli YapılışıVişne Reçeli Nasıl Yapılır - Vişne Reçeli Yapılışı Vişne Reçeli Nasıl Yapılır Vişneleri Yıkayın ve Süzülmeye Bırakın Daha Sonra Bir Kürdan Yada Tığ Yardımıyla Çekirdeklerini Çıkarın Ölçünüz 1 Kase Temizlenmiş Vişneye 1 Kase Toz Şeker Bu Şekilde Bir Gece Bırakın Orta Derecedeki Ocağın Üzerine Alın Karıştırarak Kaynatmaya Başlayın Kaynamaya Başladığında Köpük Oluştuğunu Göreceksiniz Süzgeçli Kaşık Yardımıyla Köpüğü Tamamen Temizleyin Kaynatma Süresi 10- 15 Dakika Arası (Kıvama Bakarak Kaynatın) Ocaktan Almaya 2-3 Dakika Kala Yarım Limon Suyu Sıkın ve Ocaktan Alın Soğumaya Bırakın |
|
|
|