Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kerkük, lokması, tarifi, yapılışı

Kerkük Lokması Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kerkük Lokması Tarifi Yapılışı



Kerkük Lokması Tarifi - Kerkük Lokması Yapılışı - Kerkük Lokması Nasıl Yapılır - Kerkük Lokması Malzemeleri



Malzemeler:
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Kıvam alana kadar su
Şırası için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Hazırlanışı:
Önce şıra malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır Çukur bir kaba un konur Havuz gibi açılır Ortasına kabartma tozu, vanilya ve tuz konur Önce kuru olarak karıştırılır Üzerine kek hamuru kıvamına gelene kadar su eklenir çırpıcıyla iyice karıştırılır Kaşık suya batırılır, diğer elde avuç içinde sıktırılmış hamurda kaşıkla alınır ve bol kızgın yağa atılır Pembe renkte kızarınca yağdan alınır, şıraya atılır Soğuyunca üzerine hindistancevizi serpilerek servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.