Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, ince, tarifi, yapılışı

İnce Börek Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İnce Börek Tarifi Yapılışı



İnce Börek Tarifi



1 kg un
1-2 yumurta
2-3 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
250 gr çökelek
1 demet maydanoz
1 kg ıspanak

Unun ortasını açıp içine yumurta ve tuz koyup yoğurun Hamuru bezelere ayırın Bezeleri teker teker açıp yağlayın Yağladığınız üç tane bezeyi üst üste koyun Ardından yağladığınız üç bezeyi büyük bir yufka şeklinde açın Hazırladığınız içten koyup yarım ay şeklinde kapatın Kenarlarını bastırıp saçta ya da yapışmaz bir tavada pişirin Hamuru alt üst yaparken yağlayıp, bir tepsinin içine alın Sıcak olarak servis yapın

Not: Böreklerin özelliği yufkasının çok ince açılmasıdır İnce börek, otlu, peynirli veya kavurmalı olarak hazırlanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.