Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, pazılı, tarifi, tepsi, yapılışı

Pazılı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı



Pazılı Tepsi Böreği Tarifi - Pazılı Tepsi Böreği Yapılışı - Pazılı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır - Pazılı Tepsi Böreği Malzemeleri



Malzeme:
1 demet pazı
3 adet yufka
1 adet soğan
1 su bardağı süt
1 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
2 adet yumurta

Pazıları yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın Soğanı soyup kıyın 1 çorba kaşığı sıvıyağını tavada ısıtın Soğanı ekleyip kısık ateşte renkleri değişinceye kadar kavurun Kıyılmış pazıları ilave ederek yaklaşık 10 dakika kadar kavurun Tuz ve karabiberini ilave ederek tatlandırın Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Süt, kalan sıvıyağ ve yumurtaları çukur bir kasede çırpın Yağlanmış fırın tepsisinin üzerine bir adet yufkayı serin Pazı kavurmasının yarısını yufkanın üzerine eşit olarak yayın Üzerine sütlü karışımın yarısını dökün İkinci yufkayı da karışımın üzerine yayıp tekrar aynı işlemi uygulayın Son yufkayı da üzerine yayın ve kalan sütlü karışımdan dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Fırından alın, dilimleyip ılık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.