Haşhalı Kestaneli Kek Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhalı Kestaneli Kek Tarifi YapılışıHaşhalı Kestaneli Kek Tarifi - Haşhalı Kestaneli Kek Nasıl Yapılır - Haşhalı Kestaneli Kek Malzemeleri * 500 gr un * 200 ml süt (ılık) * 80 gr şeker * 80 gr tereyağ (eritilmiş) * 1 paket kuru maya * 1 limon kabuğu rendesi * 1 yumurta (oda sıcaklığında) * 1 fiske tuz dolgusu için * 250 gr haşhaş ezmesi * 100 gr çekilmiş ceviz * 1 yumurta * 125 ml süt * 100 gr şeker * 1 paket vanilya * üzerine serpmek için pudra şekeri Unun ortasına mayayı, 1 çay kaşığı şeker ve ılıttığınız sütün üçte birini koyup elinizle hafif karıştırın Karışım kabarıp göz göz olunca, diğer malzemeleri ilave edip, unla birlikte yoğurun Kabarması için ılık bir yerde yarım saat kadar bekletin Bu sırada dolgusunu hazırlayabilirsiniz Haşhaş ezmesi sert yapıda olduğu için öncelikle bir çatal yardımıyla ezin, ılık süt ve yumurta ilave edip homojen bir hale getirin Şekeri ilave edip eriyinceye kadar karıştırın Ceviz, karışımın tekrar toparlanmasına yardım edecektir Mayalanan hamurunuzu tezgahın üzerinde merdaneyle 30X50 boyutlarında açın Tarifte 30X45 diyor ama 24 cm lik kalıba bu ölçü kısa geliyor Uçlarını rahat birleştirebilmek için uzunca bir dikdörtgen açmak gerekiyor |
|