![]() |
Tatar Böregi Tarifi - Kıymalı Tatar Böregi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatar Böregi Tarifi - Kıymalı Tatar Böregi YapılışıTatar BÖregi Tarifi - Kıymalı Tatar Böregi Yapılışı-Tatar Böregi Malzemeleri Tatar Böreği tarifi için Malzemeler : • 250 gr ![]() • Maydanoz • Tuz, karabiber • 3 çay bardağı un • 1 yumurta • 3 yemek kaşığı su • 4 yemek kaşığı margarin • 4 su bardağı et suyu • 1 çay kaşığı pulbiber • 2 su bardağı yoğurt • 3 diş sarmısak Tatar Böreği yemeğinin hazırlanışı: Kıymayı tuz, karabiber ve maydanozla yoğurup bir kenara bırakın ![]() Unu bir kaseye eleyin ![]() ![]() 3 dakika yoğurduktan sonra nemli bir beze sarıp 20 dakika dinlendirin ![]() ![]() Hamurun yarısını unlanmış hamur tahtasında oklava ile 30-35 cm çapında açın ![]() ![]() Açmış olduğunuz hamuru önce boyuna 4 cm eninde çubuklar halinde, sonra da enine 4 cm’lik çubuklar halinde kesin ![]() İkinci parça hamuru da aynı şekilde açın ve kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 10 dakika pişirdikten sonra üzerlerine tekrar bir bardak sıcak et suyu gezdirip 10 dakika daha fırınlayın ![]() ![]() En son kalan 1 bardak et suyunu da yedirip 20 dakika pişirin ![]() ![]() Bu arada sarmısakları ezin ve yoğurtla karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|