İspanaklı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Tepsi Böreği Tarifi YapılışıIspanaklı Tepsi Böreği Tarifi - Ispanaklı Tepsi Böreği Yapılışı - Ispanaklı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır - Ispanaklı Tepsi Böreği Malzemeleri Malzemeler: 1 adet sogan 450 gr ispanak 75 gr kasar peyniri 50 ml siviyag 4 adet yufka 1 yemek kasigi margarin 250 ml süt tuz, karabiber, muskat Yapilisi: 1- Bir adet sogani ince ince kiyin Bir yemek kasigi margarinde kavurun Ispanaklari ayiklayip yikayin ve iri iri kiyin Soganlara ispanagi ilave edip kavurmaya devam edin Atesten indirdikten sonra rendelenmis kasar peyniri ekleyip tuz, karabiber ve muska ile tatlandirin 2- 250 ml süte 1 adet yumurta ve 50 ml sivi yag katip karistirin Yagladiginiz tepsinin içine 1 yufkayi kenarlari tasacak sekilde yayin Üzerine sütlü karisimdan sürün Tekrar bir yufkayi ortaya katlayarak koyun Üzerine sütlü karisimdan sürüp hazirladiginiz içi yayin Sonra bir yufkayi ikiye katlayarak tepsiye yerlestirin Ona de sütlü karisimdan sürün Son yufkayi kenarlari tasacak sekilde koyun Tepsini kenarlarindaki yufkalari tepsinin içine dogru kapatin Aralarina sütlü karisimdan sürerek kalan karisimi yufkalara iyice yayin 1 saat beklettikten sonra önceden 160 derece isitilmis firinin alttan ikince rafinda 25-30 dakika pisirin |
|