![]() |
Kremalı Elmalı Turta Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Elmalı Turta Tarifi YapılışıKremalı Elmalı Turta Tarifi Hamur: 180 gr (1+1/2 su bardağı) un 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı (soğutulmuş) 2 yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı toz şeker 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 90 gr (1/3 su bardağı) ufalanmış ekmek içi (2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ ile karıştırılacak) 500 gr elma (soyulup ortaları çıkarılmış ve ince dilimlenmiş) 2 çorba kaşığı kuşüzümü (ıslatılmış, yumuşatılmış) Muhallebisi için: 1 yumurta + 1 yumurtanın sarısı 3 çorba kaşığı toz şeker 310 gr (1+1/4 su bardağı) krema Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çapı 12 cm derinliği 5 sm olan bir kek kalıbını hamurla kaplayarak parmaklarınızla hamuru kabın dibine ve kenarlarına iyice yayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırını hafif sıcaklığa (150°C) getiriniz ![]() Muhallebisini hazırlamak için yumurtaları ve şekeri koyulaşana kadar bir telle çırpınız ve kremayı katınız ![]() ![]() ![]() ![]() Turtayı fırından çıkarıp fırını orta sıcaklığa (180°C) getiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|