Macır Böreği Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Macır Böreği Tarifi YapılışıMacır Böreği Tarifi Macır Böreği Yapılışı Macır Böreği Macır Böreği Tarifi (8 kişilik) Hazırlama Süresi: 60 dakika / Pişirme Süresi: 60 dakika Macır Böreği İçin Gerekli Malzemeler; - Yarım paket yaş maya - 1 kesme şeker - 1 çay bardağı zeytinyağı - 1 yumurta - 1 çay bardağı ılık süt - 1 çay bardağı ılık su - 2 yemek kaşığı yoğurt - Tuz - 2 su bardağı un İç Malzeme İçin; - 700 gr ıspanak - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 2 arpacık soğan - 100 gr beyaz peynir - Tuz - Karabiber Üzeri için; - 1 yumurtanın sarısı - Çörekotu Macır Böreği Yapılışı; Soğanları doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Ispanakları doğrayıp ekleyin Ocaktan alıp ufalanmış beyaz peynir ve baharatları ekleyip harmanlayın Süt ve suyu kaseye alın Mayayı ve şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın Unu bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın Zeytinyağı, maya, tuz, yumurta ve yoğurdu ekleyip yoğurun Üzerini kapatarak 40 dakika mayalanmaya bırakın Hamuru 12 parçaya ayırın Her parçayı tatlı tabağı boyunda açın Aralarını yağlarayak 4 parçayı üst üste yerleştirin ve 20 dakika buzdolabında bekletin Fırın tepsisini yağlayın İlk parçayı tepsi büyüklüğünde açarak yerleştirin Üzerine ıspanaklı harcın yarısını yayın İkinci parça hamuru ıspanakların üzerine serin Kalan harcı yayın Son parça hamuru da açıp en üste yerleştirin Yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin ve 200 dereceye ayarlı fırında pişirin Servis yapın![]() Afiyet olsun
|
|
|
|