![]() |
Portakallı Dilim Çörek Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Dilim Çörek Tarifi YapılışıPortakallı Dilim Çörek Tarifi 150 gr (10 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 15 gr taze maya 120 gr (1/2 su bardağı) + 1 çay kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı ılık su 1/2 su bardağı süt 500 gr (4 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz 2 yumurta (hafif çırpılmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 100 gr (1/2 su bardağı) kuş üzümü 2 iri portakalın kabuğu (rendelenmiş) 1 çorba kaşığı doğranmış çeşitli meyve kabuğu şekerlemesi 1 kahve kaşığı tarçın Üstü: 250 gr (2 su bardağı) pudra şekeri (elenmiş) 2 çorba kaşığı portakal suyu Geniş bir fırın tepsisini bir tatlı kaşığı tereyağıyla yağlayıp bir kenara bırakınız ![]() Mayayı orta boy bir kaseye koyup eziniz ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir tencerede sütü kaynayıncaya kadar ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru unlanmış bir tezgah üstüne alıp 10 dakika yoğurunuz ![]() ![]() ![]() Hamuru yaptığınız kaseyi çalkalayıp iyice kuruladıktan sonra hafifçe yağlayınız ve hamuru top biçimine sokup kaseye koyunuz ![]() ![]() ![]() Kabarmış hamuru unlanmış bir zemine alıp 2 dakika yoğurunuz ![]() ![]() Üstüne geriye kalan şekeri, kuş üzümlerini, rendelenmiş portakal kabuğunu, çeşitli meyve kabuğu şekerlemelerini ve tarçını serpip hamuru rulo halinde sarınız ![]() ![]() Rulo hamuru keskin bir bıçakla 3-4 cm'lik kalın dilimler halinde kesiniz ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırına sürüp çörekler pembeleşene kadar 30-35 dakika pişiriniz ![]() Tepsiyi fırından alıp çörekle rin biraz soğumasını bekleyiniz ![]() Bu arada, pudra şekeri ile portakal suyunu küçük bir kasede karıştırınız ![]() ![]() ![]() Not: Portakallı çörekleri ikiye bölüp içlerine yağ ve reçel sürerek yada sade olarak servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|