Haşhaşlı Ekmek Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Ekmek Tarifi YapılışıHaşhaşlı Ekmek Tarifi - Haşhaşlı Ekmek Nasıl Yapılır - Haşhaşlı Ekmek Malzemeleri Haşhaşlı Ekmek Malzemeler 1 buçuk su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz buçuk tatlı kaşığı instant maya 3 buçuk su bardağı un 1/2 su bardağı haşhaş tohumu Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğrulur 40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir Kabaran hamur tekrar yoğrulur Yoğrulan hamur tezgaha açılır Kenarlarından 2 cm kadar boşluk bırakılarak haşhaş tohumu dökülüp yayılır Hamur rulo şeklinde sarılıp, pişirileceği fırın kabına alınır Ağzı kapalı şekilde 35 dakika daha mayalanması için bırakılır![]() Mayalanan ekmeğin üzerine su sürülüp haşhaş tohumu serpilir 180 dereceye ısıtılmış fırında 1 kase su ile beraber 40 dakika pişirilir (Fırınınızı en düşük sıcaklığa ayarlıyarak içinde hamuru mayalayabilirsiniz )
|
|
|
|