Tahinli Bükme Çörek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli Bükme Çörek TarifiTahinli Bükme Çörek Tarifi Tahinli Bükme Çörek Yapılışı Tahinli Bükme Çörek ![]() Tahinli bükme çörek malzemeleri 1 bardak tahin 1 bardak esmer şeker 200 gr tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Aldığı kadar un 1 yumurta sarısı Yarım paket kabartma tozu 2 çorba kaşığı susam 1 kaşık un Tahinli bükme çörek yapılışı Tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, yoğurt ve un karıştırılarak yoğrulur ![]() Elde edilen hamur yarım saat kadar dinlendirilir ve bezelere ayrılarak yufkalar açılır ![]() Açılan her bir yufka 4′e bölünerek üstlerine tahin sürülür ve esmer şeker serpildikten sonra yuvarlanır ![]() Yuvarlanan hamurlar birbirleri etrafında dolandırılır ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür ![]() Çöreklerimize susam serptikten sonra 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir ![]() Ilık olarak servis edilirler
|
|
|
|