Krem Şantili Bisküviler Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Krem Şantili Bisküviler Tarifi YapılışıKrem Şantili Bisküvi Tarifi - Krem Şantili Bisküvi Yapılışı - Krem Şantili Bisküvi Nasıl Yapılır - Krem Şantili Bisküvi Malzemeleri Malzemesi: 4 yumurta akı 4 yumurta sarısı 80 gr şeker45 gr un40 gr mısır unubir tutam tuz 40 gr tereyağı veya margarinİç malzemesi: 300 gr krem şanti225 gr meyva kompostosuHazırlanışı: Yumurta aklarını şekerin yarısı ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın Kalan şeker ile de yumurta sarılarını karıştırın Bu kabı içinde kaynar su bulunan başka bir kabın içine oturtun ve yumurta sarıları kalın bir krem halini alıncaya kadar çırpın Unu, mısır unu ile birlikte karıştırın Tuzu ilave edin Bu karışımı yumuşatılmış tereyağı ile birlikte yumurta sarılarına ilave edin Sonra bu malzemeyi yumurta akları ile birlikte karıştırın Bütün malzemeyi bir naylon torbanın içine doldurun Torbanın ucunu kesin Yağlanmış tepsiye 13 cm çapında yuvarlaklar halinde bu malzemeden sıkın Tepsiyi fırına koyarak 10-15 dakika kadar pişirin Hamurlar henüz ılıkken tepsinin üzerine veya hamurların üzerine nemli bir kağıt veya bez kapatın Sonra hamurları çok dikkatlice ortadan ikiye katlayın Bu şekside soğutun İçlerine küçük parçalar halinde kesilmiş meyva kompostosunu ve krem şantiyi doldurun Servis yapın
|
|
|
|