Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
maklube, tarifi, yapılışı

Maklube Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maklube Tarifi Yapılışı



Maklube Tarifi - Maklube Yapılışı - Maklube Malzemeleri





Malzemeler

500 gr kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
1 adet sarımsak
1 adet patates
2 kase pirinç
1 kaşık tereyağı
tuz, karabiber, kırmızı biber

Hazırlanışı

Kuşbaşı doğranmış eti bir tavada pişirin, suyunu çekmeye yakın birkaç parçaya böldüğünüz sarımsağı ve baharatları ekleyin1 bardak kaynar su ilave edin ve pişmeye bırakın Diğer taraftan patatesi dilim dilim doğrayıp kızartın Soğanı halka halka doğrayın Tabanı yağlanmış derince bir tencerenin dibine soğanları dizin Üzerine pişirdiğiniz etleri suyu ile beraber boşaltın Etlerin üzerini kızarmış patates il kapatın Son olarak üzerine pirinci yayın Yaklaşık 4 kase kaynamış suyu yavaşça pirincin üzerine boşaltın En üste tereyağı parçaları koyup kısık ateşte pilav suyu çekene kadar pişirin
Tencerenin üzerine servis tabağını örtün ve tabakla beraber dikkatli bir şekilde tencereyi ters çevirin Yavaş yavaş tencereyi kaldırın
Maklubenin üzerini maydanoz ile süsleyip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.