|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
asma, dolması, kereviz, sarılı, tarifi, yaprağına, yapılışı, zeytinyağlı |
![]() |
Zeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması Tarifi YapılışıZeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması Malzemeleri Zeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması Malzemesi: 8 adet kereviz* 8 adet tuzu alınmış asma yaprağı 2 adet domates yağlı kağıt * Kerevizin kabukları soyulup içi, bıçak yardımıyla açılır ![]() Kerevizler, kararmamaları için limonlu suda bekletilmelidir ![]() Zeytinyağlı Dolma İçi Malzemesi: 250 gr pirinç 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı toz karabiber 1 tatlı kaşığı toz tarçın 1 tatlı kaşığı yenibahar 2 yemek kaşığı tuz 750 gr kuru soğan 1 yemek kaşığı kuru nane 1/4 ince doğranmış maydanoz 1/4ince doğranmış dereotu 1 su bardağı sızma zeytinyağı Pirinç ılık tuzlu suda bekletilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|