![]() |
Fırın Domates Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırın Domates Tarifi YapılışıFırın Domates Tarifi 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 2 iri soğan (halka halka doğranıp halkaları birbirinden ayrılmış) 10 iri domates (dilimlenmiş) 2 çorba kaşığı doğranmış taze fesleğen yada 2 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen 6 tane karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 su bardağı bayat ekmek içi önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() 2 çorba kaşığı yağı büyük biri tavada hafif ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Yağladığınız cam kaba bir sıra kavrulmuş soğan koyup üstüne biraz fesleğen serpiniz; üstüne bir sıra domates dilimi dizdikten sonra biraz biber, tuz ve şeker serpiniz ![]() ![]() ![]() En üste ufalanmış ekmek içi serpip kalan tereyağı koyunuz ![]() ![]() Not: Fesleğenle fırınlanmış domates ve soğan, rosto ve tavuk yemeklerinize garnitür yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|